All for Joomla All for Webmasters
Вторник, 22 Юли 2014 Кейк Бар 1197

Нежния италиански вкус на "Тирамису"

Италианците вкарват нежния вкус на маскарпоне в една от най-популярните торти в света. На италиански “тирамису“ означава буквално “ободрѝ ме!“ заради двете си съдържащи кофеин съставки – кафето и какаото. За време на появата му се сочат 60-те година на XX век. “Тирамису” е сред най-разпространените десерти днес. Рецептата му е адаптирана за торти, пудинги, сладоледи и други варианти на десерти.

Вторник, 22 Юли 2014 Кейк Бар 1481

Историята на торта "Гараш"

Торта "Гараш" с право може да се класира сред тортите на всички времена. Тортата се приготвя от пет тънки блата, направени от тесто, орехи, 8 белтъка и и 220 грама кристална или пудра захар. След изпичането и охлаждането те се подреждат един върху друг и се намазват с глазура "Гараш", която е направена от сладка сметана и шоколад. След това цялата торта се покрива с още шоколадова глазура.

Вторник, 22 Юли 2014 Кейк Бар 1269

Малките вусотии в парчетата "Чийзкейк"

Първите чийзкейкове са се появили през VIII-VII в. преди н.е. Известно е също, че такива малки кейкове са били раздавани на атлетите по време на първите Олимпийски игри през 776 г. пр.Хр. Оттогава основните продукти за вкусния сладкиш са неизменни – сирене/извара, мед/захар, яйца, малко брашно, стафиди.

Вторник, 22 Юли 2014 Кейк Бар 1306

Знаете ли че тортите са любим десерт?

    Тортите са любим десерт на 80% от жените. Разнообразието им е толкова голямо, че трудно бихме могли да изброим всички, затова ще ви представим най-популярните.
Вторник, 22 Юли 2014 Кейк Бар 1249

Тайната на черешовата торта "Шварцвалд"

Тази вкусна черешова торта обикновено се състои от няколко шоколадови блата с пълнеж от бита сметана и череши. Тортата е украсена допълнително със сметана, череши и шоколадови стърготини. Традиционно се използва и бистър алкохол (черешов сок, черешова ракия, бренди) или пък ром, който допринася за невероятни вкус на тортата.

За връзка с Кейк Бар

Кои сме ние?

Кафе-Сладкарница „Кейк бар” е част от фирма „Данели 2000” гр. Пазарджик – лидер в производството на дребни сладки и всякакви сладкарски изделия. 15 –годишния опит на фирмата е гаранция за високо качество на продуктите.